Denunciem l'assetjament que s’ha anat exercint contra Veneçuela i el seu legítim Govern triat democràticament. Un assetjament la fi del qual és derrocar-lo per mitjà d'un cop d'estat, la finalitat del qual és apropiar-se de les riqueses de Veneçuela i evitar que l'experiència democràtica bolivariana creï precedents per a altres països de l'entorn. Recordem que aquesta situació de fustigació, per part dels EUA i d'altres estats europeus entre els quals es troba Espanya, la porten patint des de fa molt temps.

Cridem a les majories populars, a la classe treballadora dels pobles del món, a mobilitzar-se per a no permetre que l'imperialisme intervingui antidemocràticament amb l'ús i abús de la seva força, allà on li convingui sobre la base dels seus interessos econòmics capitalistes. 

L'intervencionisme imperialista, va en detriment dels pobles produint-los greus problemes, no només de caràcter econòmic laboral i social, sinó també de repressió i assassinats massius com hem vist tantes vegades en el continent americà. No oblidem un dels més inhumans, cruents i salvatges que va ser el que es va perpetrar al Xile del Govern de Salvador Allende. Aquest cop va ser organitzat i executat, una vegada més, pels EUA amb la col·laboració traïdora i criminal de la junta militar xilena encapçalada pel feixista Augusto Pinochet.

Citem concretament el cop d'estat que es va produir a Xile, perquè és el més semblant al que està succeint i s'està gestant a Veneçuela. És per això que anomenem al fet que ningú calli enfront dels infames atropellaments de les màfies imperialistes i els seus col·laboradors; al fet que denunciïn als colpistes i les ingerències contra la sobirania del poble de Venezuela  

Demanem a l'ONU que doni mostres de ser un organisme independent i democràtic i que exigeixi als EUA, Espanya i altres països implicats en aquesta criminal intervenció, el respecte a la legalitat internacional, exigint que es deixi en pau al poble de Veneçuela. Que recordi que tots els pobles tenen el dret a resoldre els seus assumptes sense que cap altre país pugui intervenir. Menys encara si s'intervé (no per a ajudar) sinó per a saquejar i assassinar impunement a les persones, com ha quedat de manifest en molts altres cops en les nacions llatí americanes. Està fora de lloc que Pedro Sánchez s'immisceixi en el conflicte veneçolà. A més d'extralimitar-se arbitràriament, és ridícul. Per això ha de deixar d'entremetre's i retirar el seu il·legal ultimàtum, on imposa al govern de Veneçuela com ha de resoldre els seus problemes. 


Plataforma de Tarragona contra la intervenció a Veneçuela”

________________________________________________________________

Denunciamos el acoso que se ha ido ejerciendo contra Venezuela y su legítimo Gobierno elegido democráticamente. Un acoso cuyo fin es derrocarlo mediante un golpe de estado, la finalidad es apropiarse de las riquezas de Venezuela y evitar que la experiencia democrática bolivariana cree precedentes para otros países de la entorno. Recordemos que esta situación de hostigamiento, por parte de EEUU y de otros estados europeos entre los que se encuentra España, la llevan sufriendo desde hace mucho tiempo.

Llamamos a las mayorías populares, a la clase trabajadora de los pueblos del mundo, a movilizarse para no permitir que el imperialismo intervenga antidemocráticamente con el uso y abuso de su fuerza, allí donde le convenga sobre la base de sus intereses económicos capitalistas.

El intervencionismo imperialista, va en detrimento de los pueblos produciéndoles graves problemas, no sólo de carácter económico laboral y social, sino también de represión y asesinatos masivos como hemos visto tantas veces en el continente americano. No olvidemos uno de los más inhumanos, cruentos y salvajes que fue el que se perpetró el Chile del Gobierno de Salvador Allende. Esta vez fue organizado y ejecutado, una vez más, por los EEUU con la colaboración traicionera y criminal de la junta militar chilena encabezada por fascista Augusto Pinochet.

Citemos concretamente el golpe de estado que se produjo en Chile, porque es lo más parecido a lo que está sucediendo y se está gestando en Venezuela. Es por eso que llamamos a que nadie calle frente a los infames atropellos de las mafias imperialistas y sus colaboradores; a que denuncien a los golpistas y las injerencias contra la soberanía del pueblo de Venezuela

Pedimos a la ONU que dé muestras de ser un organismo independiente y democrático y que exija en EEUU, España y otros países implicados en esta criminal intervención, el respeto a la legalidad internacional, exigiendo que se deje en paz al pueblo de Venezuela. Que recuerde que todos los pueblos tienen el derecho a resolver sus asuntos sin que ningún otro país pueda intervenir. Menos aún si se interviene (no para ayudar) sino para saquear y asesinar impunemente a las personas, como ha quedado de manifiesto en muchas otras veces en las naciones latino americanas. Está fuera de lugar que Pedro Sánchez inmiscuya en el conflicto venezolano. Además de extralimitarse arbitrariamente, es ridículo. Para ello debe dejar de entrometerse y retirar su ilegal ultimátum, donde impone al gobierno de Venezuela como debe resolver sus problemas.

"Plataforma de Tarragona contra la intervención en Venezuela"